Poza atasata la acest articol este de la ciorbita, facuta cu spate de pui, inimi, pipote si taitei, cumparate de la @unireagospodarilor si acrita cu bors cumparat tot de la ei.

Asadar, grasimea pe care o vedeti ca pluteste deasupra, vreau sa stiti ca este doar grasime provenita de la carnita de pui. ?

Mentionez ca fost pentru prima oara cand am cumparat carnita de pui, in ultimii 2 ani, pentru ca, pana de curand, am avut pui crescuti in curte, primiti de la parintii prietenilor nostri.
Noi nu am identificat nicio diferenta intre carnea folosita pana acum si cea cumparata de la @unireagospodarilor . Acest lucru oferindu-ne incredere in produsele lor, pentru a continua sa mai cumparam de ei.

Asadar, va voi povesti ce am folosit si cum am pregatit aceasta gustoasa ciorbita.

Ingrediente:
• 4 bucati de spate de pui (intr-o caserola cumparata de la @unireagospodarilor sunt 6 bucati. Eu am folosit 4 buc si 2 le-am congelat);
• 5-6 pipote;
• 5-6 inimioare;
• 2 cartofi;
• 1 ardei kapia;
• 1 ceapa galbena;
• 1 radacina de patrunjel;
• 1 radacina de pastarnac;
• 2 morcovi mari;
• 1 felie de telina;
• 1/4 dovlecel;
• 1 L de bors;
• 250 g – 300 g rosii decojite/ suc de rosii si 2-3 rosii proaspete;
• 125 g taitei;
• 1 legatura de leustean proaspat.

Mod de preparare:

Am spalat carnea forte bine, apoi am pus-o la fiert, intr-o oal in care am adaugat 5 L de apa. Am lasat carnea sa fiarba la foc potrivit si am luat spuma de formata, de fiecare data.
In timpul in care a fiert carnea, am curatat, spalat si tocat legumele.
Cand carnea a fost fiarta, am scos-o si am pus ceapa intreaga, impreuna cu morcovul, pastarnacul, patrunjelul si telina, iar dupa 15 minute am adaugat restul legumelor, impreuna cu 250g-300g de rosii decojite. Rosiile decojite le-am cumparat de la Lidl Romania.
Dupa inca 30 de minute, am adaugat borsul si am mai lasat sa dea in clocot inca 15 minute, apoi am pus si leusteanul prospat, tocat marunt, si sarea (optional). Inainte cu 5 minute de a stinge focul, am pus si taitei.

Eu, impreuna cu copilul am servit ciorba cu smantana, iar sotul meu a preferat sa o manance ca atare. Smanatana am cumparat-o tot de la @unireagospodarilor, dar de obicei cumparam de la sibieni sau de la Lidl.

Pofta buna! ??

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. ? Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: