Dragilor,
Revin catre voi dupa o pauza luata de la postatul retetelor pe blog, cu mentiunea ca am incercat sa fiu prezenta, in limita timpului disponibil, pe pagina de instagram.

Astazi vreau sa va prezint o reteta de crackers de care m-am indragostit de la prima gustare. ?

A doua zi Craciun, am fost in vizita la unii dintre prietenii nostri, care, la fel ca si noi, incearca sa iasa din casa doar daca este imperios necesar, astfel, ca periocolul de a contacta vreun virus era scazut.

Prietena mea, printre bunatatile pregatite, ne-a servit si cu acesti crackers minunati.
Reteta se pregateste rapid si este gata de a fi mancata in 20 de minute.
Mai jos, va voi prezenta ingredientele pentru o tava de crackers. Daca doriti sa va serviti prietenii, va trebui sa dublati cantitatile.

Ingrediente:
———————————-
• 80 de g faina;
• 90-100 g mix de seminte (eu am folosit seminte de chia, in, susan, floarea soarelui si dovleac);
• 80 ml apa;
• 20 ml ulei de masline;
• sare de mare (optional – o lingurita).

Mod de preparare:
————————————————-
Am amestecat toate ingredientele si a rezultat o compozitie lipicioasa, pe care am pus-o peste hartia de copt asezata in tava de la cuptor.
Am intins aluatul lipicios cu o spatula de silicon, apoi am pus deasupra o hartie de copt si continuat sa il intind cu mama, astfel incat sa fie foaia de aluat cat mai subtire. Voi puteti folosi un facalet din dotare sau o sticla goala, in functie de preferinte. ☺️
Dupa ce am intins foarte bine aluatul, am inlaturat foarte usor foaia de copt de deasupra si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Am pornit functia de ventilatie si am programat cuptorul sa ma informeze cand au trecut 20 de minute.

Dupa acest timp, am scos tava din cuptor si am servit crackers rezultati, ca atare, cu crema de branza sau cu pate de avocado.

Pofta buna! ??

Tips: este foarte important ca foaia din tava sa fie intinsa cat mai bine, astfel incat sa fie cat mai subtire. ❤️

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. ? Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: