Astazi, desi m-am trezit cu o pofta nebuna de musaca, nu stiu cum am ajuns sa gatesc tocanita. 😁
Ceea ce stiu, este ca nu imi pare rau deloc, pentru ca este atat de gustoasa, incat nu ai cum sa nu te lingi pe buze si pe degete. 😜

Asadar, ingredientele folosite au fost urmatoarele:
• 1 ceapa galbena mare
• 2 morcovi
• cate un ardei gras rosu, galben si verde
• 1 cartof dulce
• 3 cartofi albi
• 1/2 dovlecel
• 2 ciuperci
• 1 rosie
• 3 catei de usturoi
• 1 legatura de marar proaspat
• 2 pulpe de pui

Asa cum va spuneam, a fost o nebunie de gusturi. Aceste legume amestecate intre ele, au o savoare incredibil de buna, iar carnita aduce si ea un plus de gust. Insa, pentru cei care prefera mancarea fara carne, sigur pot incerca reteta fara pulpele de pui.

Modul de preparare:

Am pregatit carnea la cuptor, usor condimentata cu boia de ardei dulce, sare si piper, pentru 30 de minute.
Separat, am curatat legumele, le-am spalat bine si le-am tocat.
Am pus la inabusit ceapa, apoi morcovul si ardeiul, dupa care am completat cu o cana de apa si am adaugat cartoful dulce, cartofii albi taiati cubutele si dovlecelul. Dupa 10-15 minute, am adaugat o rosie decojita si carnea feliata si am lasat sa mai fiarba inca 30 de minute.
Inainte de a stinge focul cu vreo 10 minute, am pisat usturoiul peste mancare si am pus 2 linguri cu pasta de rosii.
La final am pus sare si piper dupa gustul meu si am presarat mararul proaspat, taiat marunt.

Pofta buna, pici, pitici, parinti si bunici! 🤱🏽👨‍👩‍👦❤️

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: