Ingrediente:
Pentru aluat:
—————————————
• 500 g faina alba
• 200 g unt la temperatura camerei
• 1 lingurita de sare
• 1 ou
• 200-210 ml de apa
Pentru umplutura:
——————————————
• 450 g spanac congelat
• 1 buc ceapa mare
• 1 buc morcov mare sau 2 buc de marime medie
• 4 oua (dintre acestea, pastram 1 galbenus pentru uns aluatul)
• 250 g ricotta
• 5 linguri branza de vaci
• 1 leg stufoasa de marar proaspat
• 2-3 linguri de lapte (pentru uns aluatul)
• sare si piper
Mod de preparare:
1. Aluatul – Am amestecat faina cernuta cu untul, pana cand s-a format un aluat sfarmicios/nisipos. Apoi, am pus sarea, oul batul si apa, pe care am turnat-o treptat, in timp ce am framantat, pana cand aluatul nu s-a mai lipit de mana, dupa care l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am bagat in frigider, cat timp am pregatit umplutura pentru placinta.
2. Umplutura – am decongelat spanacul (recunosc, la microunde ?), am curatat ceapa si am tocat-o marunt, iar morcovul curatat l-am dat prin razatoarea mica. Am stors de apa foarte bine, in palme, spanacul si l-am amestecat cu restul ingredientelor. Intai am pus restul legumelor, apoi am pus ouale (3 oua intregi si inca un albus), branza, mararul, sarea si piperul.
Cand am terminat de amestecat compozitia, am uns cu ulei o tava de ceramica (30/40cm) si am scos din frigider aluatul, pe care l-am impartit in 2 parti egale din care am format cu facaletul 2 foi de placinta.
Pe una dintre ele am pus-o in tava, cu marginile ridicate, am turnat compozitia peste aceasta, iar cea de-a doua foaie am taiat-o fasii si am pus-o deasupra compozitiei,intercalate, sub forma de grilaj.
Am amestecat laptele cu galbenusul de oua pastrat si am uns placinta pe deasupra.
La final, am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade celaius, timp de aproximativ o ora. Timpul difera de la un cuptoru la altul, asa ca va sugerez sa verificati daca aluatul este rumenit si abia atunci sa opriti cuptorul si sa scoateti tava.
Aceasta placinta poate fi servita ca aperitiv, poate fi mancata la micul dejun sau poate fi servita ca garnitura.
Pofta buna, bebelusi mancaciosi, parinti si bunici pofticiosi! ?????❣️
Tips: Toate ingredientele au fost cumparate de la magazinul Lidl.
Apreciază:
Apreciere Încarc...
Publicat de Madalina
Buna! ☺️
Draga cititorule,
Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine.
In primul rand, sa facem cunostinta.
Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc.
Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera.
De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente.
Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu.
Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc.
Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️
Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance.
In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. ?
Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog.
Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️
Vezi mai multe articole
Lasă un comentariu