Aceste briose pot fi servite la micul dejun, la cina sau ca si gustare/aperitiv. Dovlecelul este leguma mea preferata si il pot manca preparat in toate modurile posibile.
Asadar, iubesc aceste briosele si vi le recomand si voua cu caldura. ❤️ Eu si copilul le-am servit cu smantana pe deasupra, sotul meu le-a servit ca atare.

Voi le puteti oferi copiilor cu iaurt, smanatana sau cum prefera ei sa pape. ☺️
Asa cum deja v-am obisnuit, majoritatea ingredientelor folosite de mine in bucatarie sunt cumparate de la Lidl Romania.

Ingrediente:

• 1/2 dovlecel mare sau 1 buc de dovlecel mai mic

• 1 ou

• 100 ml lapte

• 2 felii de emmental

• ~120 g de faina

• 1 lingurita de boia de ardei dulce

• sare si piper (optional)

• 1 lingura cu varf de crema de branza

• 1 lingura de unt

• parmezan/cascaval/ branza cheddar

• 1 catel de usturoi

• patrunjel proaspat

• 2-3 g de praf de copt

• 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

Am batut oul intr-un castron, apoi am pus feliile de emmental, taiate cubulete si crema de branza si am amestecat cu un tel.

Ulterior, am adaugat uleiul, laptele si faina, si am continuat sa amestec, tot cu telul. Am pus si boiaua de ardei dulce si, la final, praful de copt.

Separat, am spalat dovlecelul si l-am taiat cubulete, apoi l-am pus la inabusit in untul topit, peste care am pus un pic de apa. Dupa aproximativ 5-7 minute, am pisat catelul de usturoi, am ras peste dovlecei, parmezan, si am presarat patrunjelul proaspat.

Dupa 10 minute, cand dovleceii s-au mai racit, i-am amestecat, cu compozitia facuta initial, pe care am varsat-o, cu ajutorul unei linguri, in formele pentru briose.

Desi am folosit tava teflonata, am pus si hartiutele speciale, pentru briose.

Dupa ce am umplut, cu compozitia facuta, 12 forme de briose, in loc de cascaval, am ras cateva fire de branza cheddar si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius. Apoi, am pornit, pentru 10 minute, functia de ventilatie, iar dupa acest timp, am scazut temperatura la 180 de grade si am mai lasat tava in cuptor, inca 15 minute.

Tips: daca nu aveti tava pentru briose si nici forme, pentru acestea, de silicon, puteti folosi vase de ceramica, pe care le veti unge cu un pic de unt si pe care le veti tapeta cu un pic de pesmet, inainte de a varsa in ele compozitia.

Pofta buna, sa aveti, bebelusi mancaciosi si parinti pofticiosi! 🤱🏽

PS: desi descrierea este, poate cea mai lunga de pana acum, timpul de pregatire nu a fost mai mare de 15-20 minute.

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: