Aceste briose pot fi servite la micul dejun, la cina sau ca si gustare/aperitiv. Dovlecelul este leguma mea preferata si il pot manca preparat in toate modurile posibile.
Asadar, iubesc aceste briosele si vi le recomand si voua cu caldura. ❤️ Eu si copilul le-am servit cu smantana pe deasupra, sotul meu le-a servit ca atare.
Voi le puteti oferi copiilor cu iaurt, smanatana sau cum prefera ei sa pape. ☺️
Asa cum deja v-am obisnuit, majoritatea ingredientelor folosite de mine in bucatarie sunt cumparate de la Lidl Romania.
Ingrediente:
• 1/2 dovlecel mare sau 1 buc de dovlecel mai mic
• 1 ou
• 100 ml lapte
• 2 felii de emmental
• ~120 g de faina
• 1 lingurita de boia de ardei dulce
• sare si piper (optional)
• 1 lingura cu varf de crema de branza
• 1 lingura de unt
• parmezan/cascaval/ branza cheddar
• 1 catel de usturoi
• patrunjel proaspat
• 2-3 g de praf de copt
• 1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare:
Am batut oul intr-un castron, apoi am pus feliile de emmental, taiate cubulete si crema de branza si am amestecat cu un tel.
Ulterior, am adaugat uleiul, laptele si faina, si am continuat sa amestec, tot cu telul. Am pus si boiaua de ardei dulce si, la final, praful de copt.
Separat, am spalat dovlecelul si l-am taiat cubulete, apoi l-am pus la inabusit in untul topit, peste care am pus un pic de apa. Dupa aproximativ 5-7 minute, am pisat catelul de usturoi, am ras peste dovlecei, parmezan, si am presarat patrunjelul proaspat.
Dupa 10 minute, cand dovleceii s-au mai racit, i-am amestecat, cu compozitia facuta initial, pe care am varsat-o, cu ajutorul unei linguri, in formele pentru briose.
Desi am folosit tava teflonata, am pus si hartiutele speciale, pentru briose.
Dupa ce am umplut, cu compozitia facuta, 12 forme de briose, in loc de cascaval, am ras cateva fire de branza cheddar si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius. Apoi, am pornit, pentru 10 minute, functia de ventilatie, iar dupa acest timp, am scazut temperatura la 180 de grade si am mai lasat tava in cuptor, inca 15 minute.
Tips: daca nu aveti tava pentru briose si nici forme, pentru acestea, de silicon, puteti folosi vase de ceramica, pe care le veti unge cu un pic de unt si pe care le veti tapeta cu un pic de pesmet, inainte de a varsa in ele compozitia.
Pofta buna, sa aveti, bebelusi mancaciosi si parinti pofticiosi! ??
PS: desi descrierea este, poate cea mai lunga de pana acum, timpul de pregatire nu a fost mai mare de 15-20 minute.
Lasă un comentariu