Ingrediente:

• 2 morcovi

• 2 cartofi mari sau 3 cartofi mici

• 1/2 dovlecel

• 1/2 ardei kapia

• 2-3 fire de ceapa verde

• 2 oua

• 1 catel de usturoi

• 1/2 legatura de patrunjel

• 7-8 linguri de pesmet

• 1-2 linguri de parmezan (puteti pune sau nu)

• 1 lingura cu ulei de masline

• susan (puteti pune sau nu)

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta am folosit un chopper, o tava de cuptor, un castron din inox (Ikea Romania) si hartie de copt.

Am curatat si am spalat foarte bine legumele, apoi am bagat in chopper morcovul, ardeiul kapia, usturoiul, patrunjelul si ceapa. Dupa ce aceste legume au fost tocate, am adaugat in chopper si ouale, iar mestecul rezultat l-am rasturnat intr-un castron din inox.

Separat, am dat prin razatoarea mica cartofii si dovlecelul, pe care le-am stors foarte bine de apa si le-am adaugat in castronul din inox, impreuna cu pesmetul, uleiul si parmezanul.

Am amestecat foarte bine toate ingredientele, dupa care am format mingiute aplatizate (le-am apasat foarte putin in palme, astfel incat sa nu fie foarte groase). ☺️
Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, am pus “mingiutele” formate pe hartia de copt din tava, apoi am introdus tava in cuptor, pentru 40-45 minute.

La jumatatea timpului, am intors “mingiutele”. Pe unele dintre ele le-am tavalit prin susan.

Din compozitia rezultata, folosind cantitatile descrise mai sus, mi-au iesit 18 chiftelute foarte gustoase.

Timpul de preparare este de aproximatix 20-30 minute, in total, cu tot cu pregatire, fiind necesare aproximatix 70 de minute ( 1h si 10 min).

Chiftelutele pot fi servite ca atare, de catre toti membrii familiei, sau cu un iaurt langa ele, de catre bebe.

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! 🤱🏽

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: