Zilele trecute, am vazut la Prajiturela o reteta de oua ochi, facute in smantana si, doar privindu-le, mi s-a facut o super pofta sa le incercam si noi.

Astfel, aseara, intrebandu-l pe sotul meu daca are vreo idee pentru cina lui bebe, mi-a zis de mamaliga si, imediat, mi-a fugit gandul ca as putea sa o combin cu ouale Prajiturelei.

Iata, cum in nici 20 de minute, am avut o cina pe cinste, toti 3. 👨‍👩‍👦🎉

Ingrediente:

• 4-5 linguri de malai

• 300 ml apa

• 2 linguri de smanatana

• 1 ou

Cantitatile de mai sus sunt aproximative, doar pentru portia lui bebe. Daca veti alege si voi sa pregatiti aceasta cina pentru toata familia, va trebui sa faceti mai multa mamaliga, iar oua sa alegeti sa faceti, in functie de cat doreste fiecare sa manance.

Mod de preparare:

Am pus apa intr-un ceaunel, pe aragaz, iar cand a inceput sa fiarba, am turnat malaiul in ploaie si am amestecat cu telul, pentru a nu se forma cocoloase.

In timpul in care mamaliga se pregatea in ceaunel, intr-o tigaita foarte mica, in care incape doar un ou (am cumparat-o de la Pepco), am pus smantana si am spart oul peste ea.

Sa nu puneti iaurt in loc de smantana, pentru ca acesta se va branzi si nu va iesi ceea ce trebuie.

Cand oul si mamaliga au fost gata, le-am pus intr-un castron si i-am servit cina lui bebe.

Avand in vedere ca ii era foarte foame si nu avea rabdare sa astepte sa se raceasca mancarea, am turnat putin iaurt rece si gata cina. ☺️

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! 🤦🏽‍♀️

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: