Ingrediente:

• 500 g – 1000 g capsune

• 1000 g mere

Mod de preparare:
Asadar, am folosit 1 kg de mere din livada fostei invatatoare a surorii mele, dar voi puteti folosi mere dulci (golden) foarte coapte, pe care le veti spala si le veti taia felii, cu tot cu coaja si cotorul cu seminte. Semintele contin pectina, un jeleu natural de care avem nevoie, ca sa se poata inchega dulceata noastra.
Astfel, am pus merele in apa, cat sa fie acoperite cu doua degete, am acoperit cratita cu un capac si le-am lasat sa fiarba la foc mare pana cand au dat in clocot, moment in care am redus focul la minim si am lasat sa fiarba timp de aproximativ o ora si jumatate. Dupa acest timp, am scos merele si am pastrat doar sucul, pe care l-am lasat in continuare sa fiarba, de aceasta data fara capac, pana cand a ramas doar o cana de lichid (cam 250 ml).

In felul acesta am pregatit un jeleu natural care va lega dulceata de capsune, asa cum am spus la inceput.

Separat, am spalat capsunele, care erau coapte bine, astfel incat sa nu risc sa imi fermenteze dulceata, le-am taiat in 4 si le-am pus peste jeleul natural, lasandu-le sa fiarba la foc mic, pana cand se leaga dulceata (aproximativ 1 ora).

Trebuie avut in vedere ca spuma de deasupra trebuie mereu adunata, iar marginile cratitei sterse cu un servet umed, astfel incat sa nu mai ramana spuma deloc.

Fierberea dulcetei este bine sa se faca intr-o cratita cu circumferinta mare, pentru ca lichidul sa se poata evapora rapid, iar pentru a se amesteca in ea, trebuie folosita o lingura din lemn, pe care o folosim de obicei la gemuri/dulceturi, nicidecum la mancare. Nu isi doreste nimeni o dulceata cu gust de ceapa sau de usturoi. ☺️

Se pregatesc borcanele curate si cu capacele noi, verificate. Se baga in cuptorul rece si se da drumul la foc, la 150 de grade, unde se lasa 10 minute.

Dupa cele 10 minute lasam sa se raceasca putin borcanele, apoi le punem pe o tava metalica, turnam gemul fierbinte si punem imediat capacele. Borcanele trebuie intoarse cu gura-n jos, acoperite cu un prosop si se lasate sa se raceasca.

Eu, dupa ce am desfacut un borcan, pentru a manca dulceata, l-am pastrat la rece, in frigider. Avand in vedere ca nu are zahar, m-am gandit ca nu as vrea sa risc sa fermenteze. ☺️

Cu acesta dulceata pregatesc multe mic dejunuri pentru bebelusul meu. Pe o felie de paine, pun putin unt din seminte de caju, de la Rawckers.ro, sau unt bio, de la Lidl Romania, si adaug aceasta minunata dulceata.

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! ??

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. ? Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: