———-????———-
• 100 g orez integral
• 2 banane
• 3-4 linguri cu fulgi de cocos
• 2 linguri cu fulgi de ovaz
Mod de preparare:
Am spalat orezul foarte bine si l-am lasat in apa rece timp de 30 minute. Apoi l-am pus la fiert, impreuna cu fulgii de ovaz, in aproximativ 400-500 ml de apa, pana cand aceasta din urma a scazut.
Separat, am pasat bananele cu o furculita si le-am amestecat cu fulgii de cocos.
Cand amestecul din orez cu fulgii de ovaz s-a racit, l-am amestecat cu amestecul din banane si fulgi de cocos.
Astfel a fost gata micul dejun consistent, bogat in fibre, sanatos, echilibrat, plin de vitamine si de energie.
Orezul integral este de fapt orezul alb, insa nedecorticat. Aceasta mica diferenta, atat de nesemnificativa in aparenta, il face mult mai indicat pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. ?
Nu va ascund faptul ca am mancat si noi, parintii, din acest mic dejun, care poate fi luat chiar si la birou, fara nicio problema.?
Eu am folosi fulgi de ovaz, banane si fulgi de cocos de la Lidl Romania.
De la cei care incercati aceasta minunatata reteta, astept feedback-uri, aici sau pe instagram.
Pofta buna, bebelusi mancaciosi! ??
Apreciază:
Apreciere Încarc...
Publicat de Madalina
Buna! ☺️
Draga cititorule,
Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine.
In primul rand, sa facem cunostinta.
Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc.
Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera.
De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente.
Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu.
Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc.
Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️
Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance.
In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. ?
Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog.
Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️
Vezi mai multe articole