• 2 cartofi medii
  • 2 buchetele de broccoli
  • 1 ou
  • 50 g de branzica de vaci, facuta in casa
  • 100 ml lapte (eu am folosit lapte Bio, de la Lidl Romania)
  • 3 fire de marar
  • pesmet si unt pentru tapetatea tavii

Mod de preparare:

Am fiert cartofii, iar cand au fost gata, i-am scos si in apa in care acestia au fiert, am pus buchetelele de broccoli congelat, pentru 2-3 minute. După fierbere le-am trecut printr-o baie de apă rece si le-am tocat foarte marunt.

Intre timp am batut ouale cu laptele. Am adaugat branzica de vaci si mararul tocat.

In compozitia lichida am adaugat legumele si am amestecat bine.

Am tapetat trei castronele din ceramica cu unt si pesmet, apoi am turnat compozitia, am nivelat-o si am lasat-o timp de 25-30 minute în cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! 🤱🏽

PS: eu i-am facut lui bebe aceasta reteta, pentru prima oara, cand avea aproape 1 an. ☺️ Poate fi oferita bebelusului, atat ca cina, cat si ca o gustare.

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Alătură-te conversației

2 comentarii

  1. Buna ziua! Am incercat aceasta reteta, super la gust dar ca si textura nu stiu daca a iesit ce trebuie. Umeda, cremoasa, asa trebuie sa fie? Ma gandesc ca da, din moment ce nu punem faina, gris… Multumesc!

    1. Buna ziua,
      Textura nu este una chiar umeda, dar nici foarte uscata. Totodata, nu ar trebui sa fie una cremoasa decat daca puneti cartofii pisati. Probabil ca ar fi trebuit sa o mai lasati putin in cuptor. Mancarica este facuta atunci cand este coapta pe deasupra (cand are o crusta).
      Ma bucur ca a iesit gustoasa mancarica si sper sa repetati reteta si sa incercati si altele.
      Multumesc pentru mesaj! 🤗
      Toate cele bune! 🙏🏽

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: