Imi place foarte mult sa ii gatesc bebelusului, dar uneori raman in pana de idei. Ieri a fost una dintre acele zile in care stiam ca ar trebui ca bebe sa pape ficatel, dar nu stiam cum sa i-l fac, cu ce sa i-l combin.

Asa ca, cel mai simplu a fost sa pregatesc repede un piure de cartofi, in care am pus un cubulet pe unt bio, cumparat de la Lidl Romania si gata pranzul.

Interesant este modul in care imi place mie sa ii pregatesc lui bebe ficatelul, astfel incat sa nu fie uscat si sec si sa il poata manca cu placere. 😉

In primul rand, il spal foarte bine, il curat, dupa care il las pentru maxim o ora in lapte, astfel incat sa poata deveni mai fraged si sa poata iesi mai usor toxinele. Apoi il pun la fiert, tot in lapte, dar amestecat cu putina apa. Dupa 10 minute arunc laptele in care a fiert, il mai clatesc inca o data, si il mai las inca 10-15 minute la fiert in laptele in care pisez un catel de usturoi.

Noi cumparam ficatei in stare proaspata, pe care ii portionam si ii congelam, in asa fel incat sa avem pentru 2 mese ale lui bebe.

La o masa, nu ii dau lui bebe sa pape mai mult de 1-2 ficatei, iar ficatelul il mananca in ziua in care nu a mancat dimineata ou.

In piureul de cartofi pun uneori putina smantana proaspata sau iaurt bio sau grecesc, cumparate tot de la Lidl Romania.

Ficatul de pasare este prima recomandare a nutritionistilor in caz de anemie. 😉

Asa ca incercati sa il introduceti in diversificarea lui bebe. Este posibil ca la inceput sa il refuze, dar nu va trebui sa renuntati in a-i mai da, pentru ca in timp va ajunge sa il accepte cu placere si sa-l pape singur, fara ca voi sa mai fiti nevoiti sa il ascundeti printre cartofi. ☺️

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! 🤱🏽

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: