• o ceasca de orez integral
  • 2 cesti cu apa
  • o jumatate de avocado
  • o jumatate de lingurita de ulei de masline
  • 3-4 buchetele de conopida preparate la aburi

Mod de preparare:

———🥑🍚———

Am lasat orezul in apa rece, jumatate de ora, apoi l-am spalt foarte bine si l-am pus la fiert in apa si 1/2 lingurita de ulei de masline.

Orezul poate fi fiert la abur, în apa, supa sau lapte, cand se prepara deserturi. Cea mai frecventa modalitate de preparare este cea in apa. Ca regula generala, se pune intr-o cantitate de apa rece de doua ori mai mare decat cea de orez, apoi se pune la fiert pentru 15 minute, dupa care se opreste aragazul si se lasa acoperit inca 10 minute.

Am clatit conopida, dupa care am bagat-o in aparatul de gatit la abur, de la Philips Avent, pentru 10 minute. Eu am folosit conopida congelata, cumparata de la Lidl 🇷🇴.

Cand conopida a fost fiarta, am adaugat avocado in aparatul Philips Avent, impreuna cu 1 cubulet de unt si am pornit functia de blenduire.

Astfel, piureul fiind gata, l-am amestecat cu orezul fiert, fiind un deliciu pentru bebelusul meu.

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! 🤱🏽

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: