Buna dimineata!

O noua zi, un nou inceput, inca o piesa din puzzle-ul vietii, o noua sansa de a incepe sa fii mai bun, mai credincios, o noua sansa de a face ce simti, o noua sansa pentru a nu mai uita sa multumesti ca esti sanatos, o noua sansa pentru a nu mai uita sa multumesti ca existi, o noua sansa pentru bine!

Va voi prezenta astazi o noua reteta pentru PRANZUL bebelusui:

———🥩🍠🥦———

– 150 g carne de vita, 1 cartof dulce mare sau 2 cartofi dulci mai mici, 5-6 buchetele de broccoli, cimbru, 1 cubulet de unt.

Mod de preparare:

Am decongelat carnita, am spalat-o, am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert pentru 40 de minute. Eu folosesc pulpa de vita sau spata, cand pregatesc o mancarica cu carne de vita, pentru bebelus.

Apoi am curatat cartofii dulci si i-am taiat destul de marunt, astfel incat sa nu mai blenduirec legumele si cat sa poata bebe sa nu se inece. De aceasta data, am folosit broccoli congelat, de la Edenia. Am clatit buchetelele de broccoli si le-am taiat si pe acestea, apoi le-am bagat sa fiarba la abur, in aparatul de gatit pentru bebelusi, de la PHILIPS AVENT.

Cand legumele au fost fierte, le-am scos din aparat, unde am bagat carnea fiarta, untul, am presarat putin cimbru, si am pornit functia de blenduire. Carnea de vita fiind de regula putin atoasa, am ales sa o blenduiesc. Eu, cand folosesc unt la retetele pe care i le prepar bebelusului meu, folosesc unt bio, de la Lidl sau unt facut in casa.

Apoi am amestecat carnea cu legumele si…, gata masa! ☺️

TIP: eu imi pregatesc la congelator pachetele cu carne, pentru fiecare doua portii de mancare pe care i le fac de fiecare data bebelusului meu. 😉

Pofta buna, bebelusi mancaciosi! 🤱🏽

Publicat de Madalina

Buna! ☺️ Draga cititorule, Iti multumesc ca ai ales sa vizitezi site-ul meu si sper sa incerci sa prepari cel putin una dintre retetele scrise cu mult drag de mine. In primul rand, sa facem cunostinta. Eu sunt Madalina si sunt incantata sa te cunosc. Timp de 13 ani am fost corporatista, pana in momentul in care am decis ca prioritara este familia, nicidecum cariera. De acord, datorita dorintei de a face cariera m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal, am invatat care imi sunt valorile si cat de sus pot sa ajung. Am invatat ca pot sa ajung sa fac mereu ce imi doresc, atata timp cat nu ii ranesc pe cei din jur. Am invatat sa spun NU atunci cand trebuie, am invatat sa ma iubesc si sa ii iubesc pe cei din jur, am invatat ca daca mie nu imi este bine, nu le va fi nici celor dragi mie, am cunoscut oameni frumosi si altii mai putin frumosi si am invatat de la fiecare dintre ei cum sa fiu si cum sa nu fiu, am trait si am colectionat experiente. Astazi, am ales sa incep sa povestesc cate ceva despre mancarurile care pot fi facute pentru bebelusi, pentru ca, desi am crezut mereu despre mine ca nu as putea sa fiu o bucatareasa desavarsita, am descoperit contrariul in ultimii ani, cand am inceput sa gatesc cu drag pentru mine si sotul meu. Ulterior, Dumnezeu ne-a binecuvantat familia cu un copil minunat, pentru care, de asemenea, a trebuit sa gatesc. Incepand cu cea de-a 07 a luna de viata a bebelusului nostru, am ales sa incepem diversificarea, moment in care mi s-a confirmat ca mancarea gatita de mine chiar are gust, bebelusul acceptand din prima zi mancarea solida. ☺️ Pentru ca in primele saptamani ale diversificarii mi-a fost tare greu sa gasesc variante de meniuri sau retete pentru bebelusi, gatindu-i copilului meu, am inceput sa imi notez ce ii pregateam sa manance. In momentul in care lista mea era plina de retete pentru bebelusi si pentru ca din mancarea pe care i-o pregateam copilului meu mai dadeam si altor mamici, care imi spuneau ca si bebelusul lor a “lins” borcanelul, am decis ca trebuie sa impart si cu alti parinti experientele mele in ceea ce priveste bucataritul pentru cei mici. 🥰 Astfel, cu ajutorul unui prieten, a luat nastere acest site/blog. Sper sa va incante retetele mele si sa le povestiti si altora, astfel incat prepararea mancarii pentru bebelusi sa nu fie o problema pentru niciun parinte. ❤️

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: